Този сайт използва бисквитки. Продължавайки вие се съгласявате с това.

ANAM1610 - Ключ динамометричен 1/2, 20-100Nm - TOPTUL за 183.75 лв.

Специализирани инструменти / Силомери / Ключ динамометричен    1/2, 20-100Nm - TOPTUL
ANAM1610 - Ключ динамометричен 1/2, 20-100Nm - TOPTUL за 183.75 лв.
динамометричен ключ Топтул 20-100Nm 1/2 Още информация
183.75 лв.
  • Наличност: 18
  • Марка: Toptul

ANAM1610 - Ключ динамометричен 1/2, 20-100Nm - TOPTUL за 183.75 лв.

Динамометричен Ключ, 1/2, 405мм 20-100Nm - TOPTUL

запознаете с неговите инструкции за експлоатация. Всеки различен инструмент има специфични характеристики, особености и изисквания за безопасна работа, с които трябва да сте напълно запознати.

Необходимо е при избора си на динамометричен ключ да подберете подходящ инструмент за задачата, която изпълнявате. Нужният ви момент за затягане трябва да се намира примерно в средата на диапазона на работа на динамометричния ключ. В никакъв случай не трябва да превишавате максималния момент, който отчита ключът – ако го направите, това със сигурност ще повреди механизма му. Корпусът на динамометричният ключ трябва да се пази от деформация или повреда – прекаленото напрежение ще доведе до разстройване на вътрешния механизъм на динамометричния ключ и съответно до неточност при отчетените от него показания.

Съществуват няколко основни вида динамометрични ключове:

-           динамометрични ключове за бързо затягане на резбови съединения с точно зададен въртящ момент. Известни са като пружинни динамометрични ключове. Грешката при работа с този вид инструмент не превишава 4 % при условие, че своевременно се извършва проверка на ключа на специален стенд;

-           стрелкови динамометрични ключове. Точността при работа с такива ключове не е висока – от 5 до 20 %. При интензивна експлоатация на инструмента той бързо губи своята точност и не се подлага на регулировка;

-           последният вид динамометрични ключове са тези, които имат цифрова индикация. Посредством тези инструменти се контролира момента на затягане при т. нар. “отговорни” резбови съединения. Другото им име е електронни динамометрични ключове. При този вид специализирани инструменти точността е изключително висока – тя не трябва да превишава 1 %.

Особености при използване на динамометричен ключ

Естествено е, че когато правим покупка на инструмент искаме освен той да показва точно, да ни служи и възможно най-дълго време. Това обаче до голяма степен зависи от нашите действия. Небходимо е да се спазват някои изисквания при работа с инструмента:

-       след приключване на задачата ключът винаги да се поставя на степен 0, за да не се разтегне пружината;

-       с ключа да не се работи като обикновен инструмент за затягане, за да не се износи бързо – той трябва да се използва единствено във финалния стадий на затягане на крепежния елемент;

-       в никакъв случай да не се нанасят удари с инструмента;

-       динамометричният ключ не трябва да се използва, ако се вижда, че необходимото за затягане усилие превишава максималния капацитет, с който разполага инструментът;

-       винаги след приключване на работа динамометричният ключ трябва да се почиства с кърпа, както и профилактично да се смазва през определен период от време.

Instrumenti.net предлага Ключ динамометричен 1/2, 20-100Nm - TOPTUL и други ръчни авто инструменти в категория Силомери

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър
Комплект вложки E-TORX 8 бр.
Ново
Повишете нивото на професионализъм във вашия автосервиз с нашия професионален комплект накрайници E-Torx. Тези вложки са подходящи за широк спект..
18.00 лв.
Купи
Ключ за пробки на VAG Ключ за пробки на VAG
Ново
Специализирания ключ за пробки на VAG групата от TOPTUL, въвеждате нов стандарт в обслужването на автомобили. Проектиран специално за демонтаж и монта..
11.00 лв.
Купи
Накрайник Т70 на вложка 1/2 Toptul
Ново
Накрайник на вложка Т70 на 1/2 Toptul изработен от хромванадиева стомана; за работа с гедоре с квадрат  на 1/2; дължина 55мм.;..
6.80 лв.
Купи
Накрайник на 1/2 Т27 Toptul
Ново
накрайник Т27 на 1/2 Toptul изработен от хромванадиева стомана;за работа с гедоре на 1/2;дължина 55мм...
5.25 лв.
Купи
Накрайник Т60 на вложка 1/2 Toptul
Ново
Накрайник на вложка Т60 на 1/2 Toptul изработен от хромванадиева стомана; за работа с гедоре с квадрат  на 1/2; дължина 55мм.;..
6.30 лв.
Купи
Комплект 4бр. гумени подложки за крик за Tesla Model 3, S, Y и X Комплект 4бр. гумени подложки за крик за Tesla Model 3, S, Y и X
Ново
Защитете батерията на Tesla с комплект от 4 гумени подложки. Тези подложки са идеални за Tesla Model 3, S, Y & X и предотвратете повреда по време ..
24.00 лв.
Купи
Комплект за фиксиране на Mercedes M642
Ново
Ние предлагаме специализирани инструменти за фиксиране на Mercedes 642, които са идеални за захващане на разпределителни валове M642 с 24-клапанен 3-л..
78.00 лв.
Купи
Инчови ключове с тресчотка звезда-звезда 4бр.
Ново
Висококачественият механизъм на тресчотката позволява на ключовете да осигури висок въртящ момент. Комплектът съдържа следните размери: 7/32 x 1/4 - д..
158.00 лв.
Купи
Тестер за газове в охладителната система Тестер за газове в охладителната система
Ново
Детекторът за изгорели газове в охладителната система предлага бърз и ефективен начин за тестване на двигателя. Този лесен за използване инструме..
60.00 лв.
Купи
Пневматичен вибриращ чук за изваждане на дюзи Пневматичен вибриращ чук за изваждане на дюзи
Ново
Професионален комплект инструменти за издърпване на инжектори с въздушни вибрации, специално проектиран да използва комбинирани вибрации и пневматична..
260.00 лв.
Купи