BT240E - Хидравличен подемник-двуколонен за 3,080.00 лв.

  • Крикове и хидравлика / Подемници / Хидравличен подемник-двуколонен
  • 3,080.00 лв.

BT240E - Хидравличен подемник-двуколонен за 3,080.00 лв.

Хидравличен подемник-двуколонен

Товароподемност 4000кг.

Височина на повдигане минимална 140мм.

Височина на повдигане максимална 1800мм.

Асиметрични лапи.

Ръчно освобождаване

Захранване-380V.

Долна синхронизация с въже.

Хидравличният подемник е инструмент, който позволява да се правят диагностика, преглед, ремонт и техническо обслужване на автомобилите. Наред с това, подемникът се използва при работа с двигатели и електропроводи. Инструментът осигурява удобство при експлоатация, свързана с профилактични и ремонтни работи по автомобилите.

Съществуват различни видове подемници за автосервизи, които се използват при специфични дейности. За да се избере правилно конкретният подемник, трябва отлично да се познават характеристиките му, както и какви са основните разлики между типовете подемници.

Основните характеристики на хидравличния подемник са: товароподемност, скорост и височина на подема, конструкция на подемника.

Товароподемността на двуколонния хидравличен подемник се определя от масата на автомобила, която инструментът може безопасно да повдигне. За леки автомобилни превозни средства масата обикновено варира в границите от 1,5 до 5 тона.

Скоростта на подема също е сред основните характеристики на хидравличния подемник, въпреки че разликата в нея между различните модели инструменти е незначителна – в рамките на 1-2 минути. Електромеханическите подемници се отличават с по-голяма скорост на подем.

Височината на подема на автомобила обикновено не превишава 2 метра. Общата височина на подемника по средни показатели не надхвърля 3,5-3,7 метра. Необходимост от по-голяма височина на подем възниква рядко – например при обслужването на ванове с висок покрив, когато се налага подемът да бъде на височина 4-4,2 метра.

При опериране с двуколонния хидравличен подемник е необходимо да се спазват всички изисквания за безопасност. Вниманието преди всичко трябва да бъде насочено към два основни проблема, които могат да възникнат – падане на платформата на подемника и прекалено голямо електрическо напрежение. Повишени изисквания за безопасност трябва да има и когато се налага преместването на автомобила, по който се работи или на самия хидравличен инструмент, намиращ се във вътрешността на помещението.

Двуколонният хидравличен подемник е със захранване 380V, товароподемност 4000 кг., височина на повдигане – минимална 140 мм. и максимална 1800 мм. Инструментът е оборудван с асиметрични лапи. Двуколонният хидравличен подемник е с ръчно освобождаване и долна синхронизация с въже.

Различните типове хидравлични подемници се отличават с различна честота на обслужване. Смазката, която се натрупва по частите на двуколонния хидравличен подемник трябва да се почиства ръчно. Изискването е това да се прави в необходимите срокове, за да не се натрупа прекалено много мръсотия, която да попречи на нормалната работа с хидравличния подемник. При някои модели хидравлични подемници почистването от смазка се извършва автоматично.

Всеки различен вид подемник има своите характерни особености. Областите на използване на видовете подемници са различни и зависят от вида на сервизните работи, които ще се извършват и от марката на самия автомобил.

В днешно време най-предпочитани са електрохидравлическите подемници, които имат редица преимущества пред електромеханическите инструменти. При електрохидравлическите устройства е елеминирано износването на механически части, има по-голяма надеждност при работа, по-плавен ход, по-нисък шум, по-малко потребление на електроенергия, опростено техническо обслужване. Електрохидравлическите подемници са оборудвани с допълнителни механически опори, които повишават нивото на безопасност при работа. 

Основното натоварване при работа с хидравличния подемник пада върху стоманената вертикална стойка на инструмента. Долната част на хидравличния подемник осигурява устойчивост на цялата конструкция – тя обикнтовено се монтира с анкерни болтове в бетонния под. Отстрани на подемника е разположен електромеханически или електрохидравлически подемен механизъм и допълнителни държатели за осигуряване на стабилност при работа. В зависимост от количеството стойки, с които разполага инструментът се разграничават едноколонни, двуколонни и четириколонни хидравлически подемници.

Двуколонният хидравличен подемник е най-разпространеният тип подемник в автосервизите, който се използва за преглед, ремонт и техническо обслужване на автомобила. Подемниците от този тип нямат обособена платформа, което позволява директното окачване върху подемника на шасито на автомобила.

Двуколонните подемници се различават в зависимост от типа задвижващо устройство, товароподемността и конструкцията.

Според типа задвижващо устройство подемниците се разделят на електромеханически и електрохидравлически. Електромеханическите подемници са по-лесни за използване, но за сметка на това еделктрохидравлическите са по-безопасни и имат по-дълъг срок на експлоатация.

Товароподемността на двуколонния хидравлически подемник варира в границите от 2 до 8 тона. Най-често използвани в автосервизите са инструменти с товароподемност до 5 тона.

Автомобилните подемници, които имат елетромеханическо задвижващо устройство не изискват наличието на допълнителни стопери, служещи за предотвратяване на аварийни ситуации и падане на автомобила. Електромеханическите подемници могат да имат един или два електродвигателя. В случаите, при които хидравлическият подемник е оборудван само с един двигател, то усилието от колоната, на която е разположен двигателят се предава на втората колона посредством раменна или верижна предавка.

Особено внимание следва да се обърне на подемници, които имат задвижващо устройство с трансмисионен вал. Този вид подемници са най-надеждни и не изискват ежедневни грижи за разлика от подемниците с раменна и верижна предавка. За управление на работата на двумоторни подемници се използва електронна синхронизация. 

Хидравличен подемник-двуколонен и други ръчни авто инструмени в категория Подемници

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
  Добър     Лош