Т91004 - Крик хидравличен 10т за 42.90 лв.

  • Крикове и хидравлика / Крикове / Крик хидравличен 10т
  • 42.90 лв.

Тагове:  крик  хидравличен

Т91004 - Крик хидравличен 10т за 42.90 лв.

Крик хидравличен 10т.
Височина:
мин.230мм.-макс.460мм.
Продукта е снабден със необходимите сертификати и отговаря на всички европейски изисквания.

Хидравличният бутилков крик е популярна подемна техника с висок тонаж. Инструментът широко се използва в автосервизи, складове и производствени помещения.

С помощта на различните модели хидравлични крикове могат да се повдигат товари от 2-3 до 20 тона. Някои специализирани крикове са в състояние да издържат натоварвания дори от 30 тона. Най-разпространени модели подемни инструменти са криковете, повдигащи товари в границите от 5 до 10-12 тона.

Автомобилните бутилкови хидравлични крикове се състоят от няколко части: работен цилиндър, пълен с масло, и бутална помпа с лост. Принципът на действие на хидравличния крик се основава на промяната на налягането, което осигурява повдигането на товара. Промяната на налягането се осъществява посредством специален клапан. Когато клапанът се отваря, натоварването на крика съответно намалява.

Като изхождаме от устройството на хидравличните крикове можем да разграничим следните им характеристики:

-           плавност на хода, точно фиксиране на товара на нужната височина, както и бавно повдигане на товара;

-           автомобилният хидравличен крик има висок коефициент на полезно действие и голяма товароподемност от няколко десетки тона;

-           хидравличната течност в бутилковия крик не замръзва и не се възпламенява.

Много  е важно да се знае, че при транспортиране и съхраняване е необходимо хидравличният бутилков крик винаги да се държи във вертикално положение. В противен случай е възможно маслото да изтече от бутилката. Нормите за безопасност трябва стриктно да се съблюдават, за да се предотврати възникването на нежелани инциденти с хидравличния инструмент.

Подемен ход на крика се нарича разликата между минималното и максималното положение на работното бутало. Височина на подема на хидравличния крик се нарича максималното разстояние между повърхността на земята и дъното на повдигнатия товар. Това са основни характеристики, на които следва да се обърне внимание, когато подбираме необходимия инструмент за автосервиза или домашната работилница.

Хидравличният крик има интересна история на развитие. Инструментът е създаден в САЩ в началото на XX век от машиниста Питър Лунати. Идеята за изобретяване на хидравличен автоподемник хрумва на Лунати съвсем случайно, когато завел сина си в бръснарницата, за да го подстриже. Машинистът бил изключително впечатлен от фризьорското кресло с хидравлично задвижване за регулиране на височината. Именно това просто устройство Лунати взел за основа на бъдещото си изобретение – хидравличният автоподемен крик. Прототипът на инструмента всъщност представлявал агрегат с централна хидравлична подемна стойка, която се пускала в действие посредством ръчно бутало. Благодарение на хитроумното устройство, машинистът имал голям успех в авторемонтната си работилница. Само след няколко години хидравличният крик вече се използвал във всички по-големи сервизи в САЩ. 

Хидравличният крик 10 т. е с височина мин. 230 мм. – макс. 460 мм. Продуктът е снабден с необходимите сертификати и отговаря на всички европейски изисквания.

Крик хидравличен 10т и други ръчни авто инструмени в категория Крикове

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
  Добър     Лош