Този сайт използва бисквитки. Продължавайки вие се съгласявате с това.

Т91004 - Крик хидравличен 10т за 42.90 лв.

Крикове и хидравлика / Крикове / Крик хидравличен 10т
Изчерпан
Т91004 - Крик хидравличен 10т за 42.90 лв.
хидравличен крик 10тОще информация
42.90 лв.
  • Наличност: Изчерпан
  • Марка: Tongrun

Т91004 - Крик хидравличен 10т за 42.90 лв.

Крик хидравличен 10т.
Височина:
мин.230мм.-макс.460мм.
Продукта е снабден със необходимите сертификати и отговаря на всички европейски изисквания.

Хидравличният бутилков крик е популярна подемна техника с висок тонаж. Инструментът широко се използва в автосервизи, складове и производствени помещения.

С помощта на различните модели хидравлични крикове могат да се повдигат товари от 2-3 до 20 тона. Някои специализирани крикове са в състояние да издържат натоварвания дори от 30 тона. Най-разпространени модели подемни инструменти са криковете, повдигащи товари в границите от 5 до 10-12 тона.

Автомобилните бутилкови хидравлични крикове се състоят от няколко части: работен цилиндър, пълен с масло, и бутална помпа с лост. Принципът на действие на хидравличния крик се основава на промяната на налягането, което осигурява повдигането на товара. Промяната на налягането се осъществява посредством специален клапан. Когато клапанът се отваря, натоварването на крика съответно намалява.

Като изхождаме от устройството на хидравличните крикове можем да разграничим следните им характеристики:

-           плавност на хода, точно фиксиране на товара на нужната височина, както и бавно повдигане на товара;

-           автомобилният хидравличен крик има висок коефициент на полезно действие и голяма товароподемност от няколко десетки тона;

-           хидравличната течност в бутилковия крик не замръзва и не се възпламенява.

Много  е важно да се знае, че при транспортиране и съхраняване е необходимо хидравличният бутилков крик винаги да се държи във вертикално положение. В противен случай е възможно маслото да изтече от бутилката. Нормите за безопасност трябва стриктно да се съблюдават, за да се предотврати възникването на нежелани инциденти с хидравличния инструмент.

Подемен ход на крика се нарича разликата между минималното и максималното положение на работното бутало. Височина на подема на хидравличния крик се нарича максималното разстояние между повърхността на земята и дъното на повдигнатия товар. Това са основни характеристики, на които следва да се обърне внимание, когато подбираме необходимия инструмент за автосервиза или домашната работилница.

Хидравличният крик има интересна история на развитие. Инструментът е създаден в САЩ в началото на XX век от машиниста Питър Лунати. Идеята за изобретяване на хидравличен автоподемник хрумва на Лунати съвсем случайно, когато завел сина си в бръснарницата, за да го подстриже. Машинистът бил изключително впечатлен от фризьорското кресло с хидравлично задвижване за регулиране на височината. Именно това просто устройство Лунати взел за основа на бъдещото си изобретение – хидравличният автоподемен крик. Прототипът на инструмента всъщност представлявал агрегат с централна хидравлична подемна стойка, която се пускала в действие посредством ръчно бутало. Благодарение на хитроумното устройство, машинистът имал голям успех в авторемонтната си работилница. Само след няколко години хидравличният крик вече се използвал във всички по-големи сервизи в САЩ. 

Хидравличният крик 10 т. е с височина мин. 230 мм. – макс. 460 мм. Продуктът е снабден с необходимите сертификати и отговаря на всички европейски изисквания.

Instrumenti.net предлага Крик хидравличен 10т и други ръчни авто инструменти в категория Крикове

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Рейтинг
Лош Добър
Ключ за маслен филтър с верига 30-160мм Toptul
Ново
Ключ за маслен филтър с верига Toptul Тяло и верига изработени от висококачествена стомана; Заключващият механизъм работи и в двете посоки;..
26.19 лв.
Купи
Раздвижен секторен ключ 120-180мм
Ново
Регулируем секторен ключ с обхват 80-120ммИзработен от хром ванадий. Дълбочина на куката 8ммШирочина на куката 15ммДължина на ключа: 465мм...
87.30 лв.
Купи
Раздвижен секторен ключ 80-120мм
Ново
Регулируем секторен ключ с обхват 80-120ммИзработен от хром ванадий. Дълбочина на куката 6ммШирочина на куката 13ммДължина на ключа: 345мм...
64.99 лв.
Купи
Раздвижен секторен ключ 50-80mm
Ново
Регулируем секторен ключ с обхват 50мм-80мм.Изработен от хром ванадий.Дълбочина на куката 4.5ммШирочина на куката 12ммДължина на ключа: 285мм...
46.56 лв.
Купи
Комплект вложки E-TORX 8 бр.
Ново
Повишете нивото на професионализъм във вашия автосервиз с нашия професионален комплект накрайници E-Torx. Тези вложки са подходящи за широк спект..
17.46 лв.
Купи
Ключ за пробки на VAG Ключ за пробки на VAG
Ново
Специализирания ключ за пробки на VAG групата от TOPTUL, въвеждате нов стандарт в обслужването на автомобили. Проектиран специално за демонтаж и монта..
10.67 лв.
Купи
Накрайник Т70 на вложка 1/2 Toptul
Ново
Накрайник на вложка Т70 на 1/2 Toptul изработен от хромванадиева стомана; за работа с гедоре с квадрат  на 1/2; дължина 55мм.;..
6.60 лв.
Купи
Накрайник на 1/2 Т27 Toptul
Ново
накрайник Т27 на 1/2 Toptul изработен от хромванадиева стомана;за работа с гедоре на 1/2;дължина 55мм...
5.09 лв.
Купи
Накрайник Т60 на вложка 1/2 Toptul
Ново
Накрайник на вложка Т60 на 1/2 Toptul изработен от хромванадиева стомана; за работа с гедоре с квадрат  на 1/2; дължина 55мм.;..
6.11 лв.
Купи
Комплект 4бр. гумени подложки за крик за Tesla Model 3, S, Y и X Комплект 4бр. гумени подложки за крик за Tesla Model 3, S, Y и X
Ново
Защитете батерията на Tesla с комплект от 4 гумени подложки. Тези подложки са идеални за Tesla Model 3, S, Y & X и предотвратете повреда по време ..
24.00 лв.
Купи